Україна

Зеленський прокоментував затримку у постачанні зброї


Зеленський прокоментував затримку у постачанні зброї

Протягом восьми місяців очікування позитивного рішення Конгресу США про допомогу Києву на 61 млрд доларів Україна використала всі запаси боєприпасів, які були в неї.

Президент Володимир Зеленський пояснив наслідки затримок з постачанням озброєння. Він повідомив, що через нестачу озброєння Україна не може оснастити навіть чотири з необхідних 14 бригад. Про це глава держави повідомив в інтерв’ю CNN.

Так, відповідаючи на запитання про те, чому ухвалення пакетів допомоги від США та Європи не трансформувалося у достатню кількість боєприпасів для України, він наголосив на затримках у постачанні озброєння.

“По-перше, все йде дуже повільно. По-друге, нам потрібно 14 бригад, щоби бути готовими. Досі у нас не було з цього пакету бригад, ми не оснастили навіть чотири”, – пояснив президент.

Зеленський акцентував, що протягом восьми місяців очікування позитивного рішення Конгресу США про допомогу Києву на 61 млрд доларів Україна використала всі запаси боєприпасів, які були в неї.

“Ми використали все, що могли. Ми передали те, що у нас є в резервах, і те, що у нас є на складах чи резервних бригадах, які нам зараз потрібні”, – додав глава держави.

Раніше Forbes писало, що для нових бригад, котрі формуються у складі Сил оборони України, не вистачає сучасного озброєння, і їх доводиться оснащувати зброєю із радянських запасів.

Тоді у виданні зазначили, що це може стати серйозною проблемою для України, коли нові, але погано оснащені бригади замінять на фронті старі, але краще оснащені бригади після того, як останні будуть виведені з лінії зіткнення – у деяких випадках після 18 місяців безперервних боїв.

Раніше Зеленський заявив, що без допомоги з боку США Україні буде складно досягти будь-яких нових успіхів на фронті цього року.

Нагадаємо, у Білому домі зараз працюють над суттєвим пакетом допомоги Україні, який включатиме низку різних можливостей. Його планують оголосити до кінця цього місяця.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × three =

Back to top button