Україна

Зеленський прокоментував обстріл Святогірської лаври

Зеленський прокоментував обстріл Святогірської лаври

Дерев’яний скит Святогірської лаври згорів повністю

Президент України закликає ЮНЕСКО позбавити Росію членства в організації. Мовляв, країні, яка знищувала стільки пам’яток, культурних та соціальних об’єктів, там не місце.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував обстріл Святогірської лаври на Донбасі армією РФ, яка повністю згоріла. Про це він написав у Telegram.

Російська артилерія сьогодні знову вдарила по Святогірській лаврі Донецької області. Знищено Всесвятський скит. Він був освячений ще в 1912 році. Вперше його зруйнували за часів радянської влади. Згодом відбудували. І ось його спалила російська армія. Цього ж тижня у середу російські снаряди розірвалися прямо в келіях ченців лаври. Четверо людей загинули, ще четверо – тяжко поранені. Святогірськ знаходиться під вогнем ще з травня. Окупанти точно знають, який об’єкт обстрілюють. Вони знають, що на території Святогірської лаври немає воєнних цілей. Знають, що там ховаються від бойових дій близько 300 цивільних, у тому числі 60 дітей. Але все одно російська армія обстрілює лавру, як і весь Донбас. Як і будь-яка інша територія та будь-який інший об’єкт України, до якого може дотягнутися. Їм байдуже, що саме перетворювати на руїни”, – написав Зеленський у Telegram.

Також президент додав, що 31 травня Верховна Рада України звернулася до ЮНЕСКО із вимогою позбавити Росію членства в організації.

“Українська дипломатія працює над цим. Жодна держава, окрім Росії, не знищувала в Європі стільки пам’яток, культурних та соціальних об’єктів за весь час після Другої світової війни. Кожна спалена Росією в Україні церква, кожна підірвана школа, кожен зруйнований меморіал доводить, що Росії не місце у ЮНЕСКО”, – написав гарант.

Глава держави зазначив, що очікує логічної та справедливої ​​відповіді від ООН та ЮНЕСКО.

Тим часом у мережі з’явилося відео того, що залишилося від скиту Святогірської лаври – одне згарище.

Нагадаємо, у Святогірську Донецької області у суботу, 4 червня, внаслідок обстрілів окупантів спалахнув дерев’яний Всехсвятський скит Святогірської лаври.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button