Україна

Зеленський прокоментував наступ ЗСУ на Курщині


Зеленський прокоментував наступ ЗСУ на Курщині

Курська операція трималася в строгому секреті навіть всередині України, зазначив президент.


Партнери України не знали про початок операції ЗСУ у Курській області Росії. Це було несподівакою для них. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю NBC News.
 
Глава держави зазначив, що операція ЗСУ у Курській області є невід’ємною частиною його “плану перемоги”. Однак про нього він не буде розповідати аналогічно до того, як Україна не розповідала партнерам про Курську область.
 
“Я не скажу, вибачте, я не можу про це говорити. Це як початок нашої Курської операції. При всій повазі, я не можу про це говорити, я думаю, що успіх дуже близький до несподіванки”, – заявив Зеленський.
 
Президент зазначив, що адміністрація лідера США Джо Байдена не знала про цю операцію, і вона трималася в строгому секреті навіть всередині України.
 
“Так, ми нікого не інформували. І це не питання недовіри”, – сказав Зеленський.
 
Глава держави додав, що контрнаступ ЗСУ влітку 2023 року провалився багато в чому через те, що його багато рекламували і говорили про нього, даючи Росії час на підготовку.

Нагадаємо, з початку серпня ЗСУ проводять операцію в Курській області Росії. Наразі взято під контроль майже 1300 квадратних кілометрів та 100 населених пунктів. У полон захопили близько 600 російських військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three + twenty =

Back to top button