Україна

Зеленський про звіт AI: Аморальна вибірковість


Зеленський про звіт AI: Аморальна вибірковість

Немає і не може бути жодної умови, за якої будь-який російський удар по Україні стає виправданим, наголосив глава держави.

 
Кожен, хто виправдовує агресію Росії проти України, розділяє відповідальність загарбників за загибель людей. Про це заявив український лідер Володимир Зеленський у ході відеозвернення у четвер, 4 серпня.
 
Таким чином глава держави прокоментував доповідь правозахисної організації Amnesty International, у якій ЗСУ звинуватили в “порушеннях законів війни”.
 
Так, Зеленський нагадав про останній удар російських військ по місту Торецьк Донецької області, внаслідок якого загинули вісім людей.
 
“Однак щодо цього і тисячі інших злочинів російських терористів ми не бачимо чітких і своєчасних звітів від деяких міжнародних організацій. Ми побачили сьогодні зовсім інший звіт Amnesty International, який, на жаль, намагається амністувати державу-терориста і перекласти відповідальність з агресора на жертву”, – сказав він, назвавши політику Amnesty International “аморальною вибірковістю”.
 
Президент наголосив, що немає і не може бути жодної умови, за якої будь-який російський удар по Україні стає виправданим.
 
“Кожен, хто амністує Росію та штучно створює такий інформаційний контекст, що якісь удари терористів нібито виправдані чи нібито зрозумілі, не може не усвідомлювати, що цим допомагає терористам. А якщо такі маніпулятивні звіти, то відповідальність за загибель людей розділяєте з ними” , – резюмував український лідер.
 
 
Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що доповідь Amnesty International є свідченням втрати адекватності, оскільки вона прирівнює агресію Росії до самозахисту України.
 
Водночас генсек AI Агнес (Аньєс) Калламар громадську критику їхнього звіту в Мережі назвала “атакою українських тролів”.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button