Україна

Зеленський про удар по ТРЦ: Відморожені терористи


Зеленський про удар по ТРЦ: Відморожені терористи

Цьогорічна Росія стала найбільшою терористичною організацією у світі, констатував президент України.

 
Завдати ракетного удару по торговому центру в місті Кременчук могли тільки абсолютно відморожені терористи. Про це сказав президент Володимир Зеленський у зверненні в понеділок, 27 червня.
 
“Сьогоднішній російський удар по торговому центру в Кременчуці – це один із найзухваліших терористичних актів в історії Європи… Вдарити ракетами по такому об’єкту можуть лише абсолютно відморожені терористи, яким не повинно бути місця на землі”, – заявив Зеленський.
 
Глава держави наголосив, що “це не помилкове влучення ракет”.
 
“Це прорахований російський удар. Саме в цей торговий центр… У середині жінки, діти, звичайні громадянські люди. Перед оголошенням повітряної тривоги там було близько тисячі людей. На щастя, наскільки це відомо на цей час, багато людей встигли вийти. Їх встигли вивезти. Але в середині ще залишалися люди – працівники і частина відвідувачів”, – сказав президент.
 
За словами Зеленського, наразі неможливо встановити кількість жертв, адже триває рятувальна операція.
 
“Ми повинні усвідомлювати, що втрати можуть бути значними”, – зазначив він.
 
Зеленський констатував той факт, що нинішня Росія стала найбільшою терористичною організацією у світі.
 
“Це має бути юридичний факт, і кожен у світі повинен знати, що купувати чи перевозити російську нафту, зберігати зв’язки з російськими банками, платити податки і мита російській державі – це давати гроші терористам”, – резюмував глава держави.
 
 
 
Нагадаємо, 27 червня російські бомбардувальники Ту-22 М3 випустили з території Курської області дві ракети по Кременчуку. Одна з них упала на стадіоні, тоді як друга влучила в ТРЦ Амстор. Пожежа, що спалахнула, повністю знищила будівлю.
 
За останніми даними, загинуло щонайменше 13 людей та понад 50 постраждали. Але розбір завалів триває, кількість жертв може збільшитися.
 
У Росії назвали “провокацією” удар по Кременчуку
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button