Україна

Зеленський про експорт зерна: Ключовий ризик ще є


Зеленський про експорт зерна: Ключовий ризик ще є

Партнери України мають виконати свою частину зобов’язань щодо зернового коридору і гарантувати безпеку поставок.

 
Українські порти знову працюють, проте ризик провокацій із боку Росії залишається. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у суботу, 6 серпня.
 
“Вдалося відновити морський експорт української агропродукції. Наші порти на Чорному морі знову працюють. І хоча поки що дуже рано давати загальні оцінки процесу, все ж таки можна сказати, що це позитивно і для нашої держави, і для всіх наших партнерів. Однак ключовий ризик – безпековий – досі не знято”, – сказав він.
 
Український лідер підкреслив, що глобальна продовольча криза буде вирішена, якщо партнери виконають свою частину зобов’язань щодо зернового коридору і гарантуватимуть безпеку поставок.
 
Зрештою, президент наголосив, що відновлення морського експорту з України стало можливим завдяки насамперед ЗСУ, зокрема захисникам Одеси і тим, хто забезпечив звільнення Зміїного.
 
“Це просто герої”, – констатував Зеленський.
 
Нагадаємо, напередодні до Стамбула прибуло судно Navistar під прапором Панами – перше суховантажне судно з каравану, який за день до цього вирушив з України.
 
Цього ж дня до українського порту вперше з початку вторгнення Росії прибуло судно під завантаження.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button