Україна

Зеленський: Пріоритетом №1 є посилення ППО


Зеленський: Пріоритетом №1 є посилення ППО

Україна потребує нових пакетів підтримки ЗСУ. Потрібні засоби проиповітряної оборони, артилерія, зокрема калібр 155, засоби РЕБ, нові дрони та інше

РФ своїми масштабними обстрілами намагається зламати дух українців. тому пріоритетом №1 є посилення ППО та озброєння України. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 4 січня.

“Наші захисники неба роблять усе можливе, щоб захистити державу. Уся команда наших дипломатів, усі, хто відповідає за комунікацію з партнерами, українські представники за кордоном на сто відсотків роблять усе, аби забезпечити постачання додаткових систем ППО і ракет до них”, – зазначив він.

За словами президента, також основною ціллю є і нові пакети підтримки для воїнів.

“Артилерія, зокрема калібр 155, засоби РЕБ, нові дрони та інше, що необхідно. Вдячний усім нашим партнерам, які вже формують нові пакети підтримки. Буде цього місяця багато відповідної комунікації”, – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, за словами командувача Об’єднаних Сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, мобільні групи протиповітряної оборони мають у запасі ракет для ПЗРК для відбиття ще кількох потужних атак російських окупантів. Але в середньостроковій і довгостроковій перспективі нам потрібна допомога західних країн для поповнення ракетного запасу.

Як повідомлялося, за кілька днів з 29 грудня Росія застосувала проти України майже 300 ракет і понад 200 “шахедів”. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button