Україна

Зеленський: Прапори спортсменів РФ – у плямах крові


Зеленський: Прапори спортсменів РФ – у плямах крові

Будь-які ідеї, як повернути російських представників на міжнародні змагання – це ідеї про те, як дозволити винним у терорі сказати своєму суспільству, що світ нібито прощає терор, вважає президент України.

 

У вечірньому зверненні до українського народу президент Володимир Зеленський підбив підсумки середи, 14 грудня, відзначив напружену ситуацію на передовій та подякував зенітникам та Повітряним силам за збиті над Київською областю дрони.
 
“Насамперед я хочу подякувати нашим зенітникам та Повітряним силам за збиття сьогодні вранці чергової атаки іранськими дронами. Небо Київщини обороняє 96-а зенітна ракетна бригада Повітряних сил. Я дякую вам, хлопці! Всього було збито 13 “Шахедів”. Це 13 врятованих об’єктів  інфраструктури, це врятовані життя, за один ранок, – зазначив президент.
 
У зверненні до Європейського парламенту Зеленський вкотре говорив про військові злочини РФ.
 
“Росія знищує на Донеччині місто за містом, як Маріуполь, як Волноваху, як Бахмут. Оборонятися в таких умовах – це не просто героїзм, це щось більше. І я дякую всім нашим воїнам, які стримують тиск окупантів. Хочу зараз відзначити бійців 46-ї окремої аеромобільної бригади, які дуже майстерно і хоробро розбили ворога під час чергової атаки і змусили його відступити. Молодці! Хочу також відзначити бійців 80-ї та 95-ї окремих десантно-штурмових бригад, що воюють на Кремінському напрямку – і дуже результативно. Дякую вам, воїни!” – сказав Зеленський.
 
Президент згадав про важливу розмову із головою Міжнародного олімпійського комітету.
 
“Говорив сьогодні з головою Міжнародного олімпійського комітету Бахом. Зокрема про те, що принципи олімпійського руху точно не передбачають потурання державам-терористам. Будь-які ідеї, як повернути російських представників на міжнародні змагання, – це ідеї про те, як дозволити винним у терорі. сказати своєму суспільству, що світ нібито прощає терор, це спортивна індульгенція, саме так це здаватиметься російською пропагандою, якщо Міжнародний олімпійський комітет промахнеться і дозволить тим, хто представляє війну і нічого більше, брати участь у спортивних подіях нарівні з іншими. Яне хочурозбиратися, чи стоять за такими ідеями про повернення Росії якісь мотиви, але ніхто не закриватиме очі на будь-які спроби зменшити міжнародний тиск на джерело війни. Коли отримуємо такі повідомлення, як сьогодні із Херсона, де від чергового російського обстрілу загинула дитина, хлопчик… Вісім років йому було… Можна сказати лише одне: білий чибудь-який нейтральний прапор для російських спортсменів неможливий, усі їхні прапори – у плямах крові”, – зазначає Зеленський.
 
 
Раніше повідомлялося, що помер хлопчик, який постраждав під час обстрілу Херсона. Лікарям не вдалося його реанімувати.
 
 
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button