Україна

Зеленський: Позиція Німеччина змінюється – 1News

Зеленський: Позиція Німеччина змінюється

Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський підбив підсумки 46 дня війни

Український та німецький лідери провели переговори, під час яких обговорили, як посилити санкції проти Росії та змусити її шукати мир.

 

Президент Володимир Зеленський увечері в неділю, 10 квітня, виступив зі зверненням за підсумками 46 дня війни.

 

Так, глава держави повідомив, що провів переговори з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, і зазначив, що позиція Берліна щодо України змінюється.

 

“Говорив із канцлером Німеччини Олафом Шольцом про те, як притягнути до відповідальності всіх винних у військових злочинах, як посилити санкції проти Росії, змусити її шукати миру. Німецька позиція змінюється на користь України”, – сказав Зеленський.

 

Також президент наголосив, що Україна, незважаючи на всі зусилля РФ знищити її, захищається та відповідає на удари. Вона отримує допомогу, а також пропонує та просуває нові санкції проти країни-агресора. Київ у всіх напрямках має алгоритми дій.

 

Водночас Росія виправдовується і заперечує, намагається перекласти відповідальність, бреше про вбивства в Бучі, про Краматорськ, про будь-яке зруйноване українське місто, про кожне спалене село.

 

“Це боягузтво”, – констатував український лідер.

 

Далі Зеленський нагадав про дванадцяту річницю авіакатастрофи під Смоленськом, яка забрала життя президента Польщі Леха Качинського та представників польської еліти. Глава Української держави висловив солідарність з Варшавою.

 

Нарешті президент повідомив, що 18 захисників України отримали державні нагороди, нагороди героїв: п’ятеро військовослужбовців ЗСУ, троє зв’язкових Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації України, десять поліцейських.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button