Україна

Зеленський пояснив, що дасть Україні новий рівень співробітництва з НАТО


Зеленський пояснив, що дасть Україні новий рівень співробітництва з НАТО

Україна стала асоційованим членом багатосторонньої програми взаємосумісності (MIP), яка реалізує технологічну співпрацю збройних сил країн НАТО.

Президент України Володимир Зеленський пояснив, що уява нашої країни в багатосторонній програмі взаємосумісності (MIP), яка реалізує технологічну співпрацю збройних сил країн НАТО, дозволяє не лише впроваджувати стандарти НАТО, а також брати участь у розробці нових стандартів Альянсу. Про це у вівторок, 12 липня, він повідомив у відеозверненні.

“Сьогодні хочу відзначити одне рішення, яке виглядає нібито технічним, але за ним багато і символізму, і дуже змістовної політичної роботи. Україна стала асоційованим членом спеціальної багатосторонньої програми НАТО з технологічної взаємосумісності. Якщо сказати простіше, це про стандарти Альянсу. Україна тепер не тільки впроваджує у себе стандарти НАТО, а може брати участь у розробці нових стандартів”, – пояснив президент.

Він наголосив, що Україна має достатній досвід наших військових, а також може бути корисною для організації науковим потенціалом, IT розробками.

І це відбувається на 139-й день повномасштабної війни, якою Росія планувала знищити нас за тиждень. А українська держава не лише вистояла, не лише захищається, а й розвивається, і допомагатиме розвитку партнерів”, – наголосив Зеленський.

 

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що Україна “ударними темпами” переозброюється за стандартами НАТО.

НАТО допоможе післявоєнному відновленню України


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button