Україна

Зеленський пояснив кадрові зміни в уряді та ОП


Зеленський пояснив кадрові зміни в уряді та ОП

Зараз час дати нові сили урядовим інституціям України, наголосив президент Володимир Зеленський.


Державні інституції мають бути налаштовані так, щоб Україна досягла всіх результатів. Саме тому відбудеться низка кадрових змін у Кабінеті міністрів та Офісі президента. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення у вівторок, 3 вересня.
 
За словами глави держави, осінь буде надзвичайно важливою для України. Тому необхідно посилити деякі напрямки в уряді, і підготовлені кадрові рішення. 

 
“Я розраховую й на дещо іншу вагу окремих напрямків нашої зовнішньої та внутрішньої політики. Перше – треба більше взаємодії між центральною владою та громадами. Особливо зараз, у час підготовки до зимового сезону. Друге – Україна вже досягла значних результатів в оборонному виробництві”, – заявив Зеленський.
 
Третій напрямок – це посилення роботи з НАТО. На думку президента, для цього потрібна особлива взаємодія. Четвертий напрямок – це Європейський Союз та реальні переговори щодо членства, підготовка відповідних частин майбутньої угоди щодо членства.
 
“Це дуже чітка одночасно і юридична, і політична робота. За неї буде персональна відповідальність. І п’яте – треба поєднати все, чого Україна досягла у відносинах із партнерами – довіру до України, силу українського духу, відносини з партнерами – і ті завдання, які є перед нашою державою в протидії російській пропаганді, а також у захисті української культурної спадщини”, – сказав Зеленський.
 
Президент наголосив, що потрібен новий рівень одночасно інформаційної роботи, культурної та дипломатичної. І новий рівень відносин із глобальною українською спільнотою.

“Зараз час дати нові сили урядовим інституціям України, і я вдячний усім, хто допомагатиме”, – підкреслив глава держави.

Нагадаємо, заяви про відставку написали міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, міністр юстиції Денис Малюська та міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, а також голова Фонду державного майна Віталій Коваль.

Подали у відставку й віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина та віцепрем’єр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve + 1 =

Back to top button