Україна

Зеленський порівняв владу в Росії із режимом диктатора Чаушеску

Зеленський порівняв владу в Росії із режимом диктатора Чаушеску

Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський виступив перед румунськими депутатами

Український лідер закликав Румунію та всю Європу разом зупинити “цих неадекватних людей, які звикли до безкарності”.

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 4 квітня, виступив по відеозв’язку перед парламентом Румунії та показав депутатам кадри з Бучі, зроблені одразу після деокупації. Про це повідомляє прес-служба офісу президента.

Глава Української держави розповів, що вже відомо про понад 300 закатованих, розстріляних чи інакше вбитих російськими військовими українців тільки в Бучі, і що ця кількість далеко не остаточна. У зв’язку з цим він звинуватив владу Росії в геноциді українського народу і порівняв їх із румунським режимом Ніколає Чаушеску.

“Той режим тримався тільки на залякуванні, на репресіях, на жорсткій силі та на обмані. Нічого світлого в ньому не було. Румунський народ повстав і захистив себе, врятував себе. Скинувши неадекватну владу. Бо це був єдиний шлях. Чаушеску, його дружину, оточення, його Секуритате неможливо було ні в чому переконати”, – сказав президент і зазначив, що те саме зараз відбувається в РФ.

Зеленський висловив думку, що у Росії відкрито закликають до знищення українців через впевненість російських топ-чиновників, що “європейські лідери не зможуть, що вони будуть слабкими. Що Європі не вистачить лідерства. І що європейські народи не здатні захищати цінності, які об’єднали континент”.

“Ми разом маємо зупинити цих неадекватних людей, які звикли до безкарності і тому вирішили, що їм дозволено абсолютно все. Ми разом маємо зупинити тих, хто хоче геноциду в Європі”, – заявив український лідер.


У 1989 році революційний військовий трибунал Румунії звинуватив Ніколає Чаушеску, який очолював Румунію з 1965 по 1989 рік, та його дружину Олену в геноциді та підриві державної влади та засудив до розстрілу.

Раніше глава дипломатії Євросоюзу заявив, що звірства російських окупантів в Україні стали “істинним обличчям” війни, яку веде Росія, і всі винні будуть притягнуті до відповідальності.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button