Україна

Зеленський попросив у Португалії танки та БТР

Зеленський попросив у Португалії танки та БТР

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський

Український президент виступив із відеозверненням перед парламентом Португалії, під час якого попросив зброю для України та посилення санкцій для Росії.

 

Президент України Володимир Зеленський звернувся до парламенту та народу Португалії з проханням передати Україні танки Леопард, бронетранспортери та протикорабельні ракети Гарпун для захисту від російської агресії. Про це у четвер, 21 квітня, повідомляє Інтерфакс Україна.

 

“Коли ми звертаємося до народів вільного світу, ми говоримо про прості та зрозумілі речі. Ми вимагаємо зброї, щоб захиститися від жорстокого російського вторгнення, яке принесло нашим людям стільки ж зла, скільки 80 років тому принесло нацистське вторгнення. Танки Леопард, бронетранспортери, протикорабельні ракети Гарпун – це те, що у вас є, і чим ви можете допомогти для захисту свободи та цивілізації Європи. Тому звертаюся до вашої держави з проханням надати нам цю допомогу”, – заявив Зеленський.

 

Глава держави також заявив про необхідність посилення санкцій проти РФ та принципового рішення європейських компаній вийти з російського ринку.

 

Крім того, Зеленський наголосив на необхідності закриття всіх портів Португалії для російських суден, особливо тих, у яких росіяни намагаються сховати під чужими прапорами.

 

Також глава держави також звернувся з проханням підтримати повноправне членство України в ЄС та подякував португальцям за раніше надану допомогу.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button