Україна

Зеленський пообіцяв відповідь РФ за Чернігів


Зеленський пообіцяв відповідь РФ за Чернігів

Внаслідок атаки ворога на Чернігів пошкоджено драматичний театр, площу, будівлі суду, Чернігівської ОВА, магазини, громадські заклади. Постраждали 144 особи, загинули сім громадян, серед яких – дитина.

Українські воїни дадуть “відчутну відповідь” на теракт росіян у Чернігові. Про це у суботу, 19 серпня, заявив президент України Володимир Зеленський. 

Він нагадав, що семеро людей загинули в Чернігові від удару російської ракети, серед яких – 6-річна дівчинка Софія.

“Поранених і травмованих -144, і серед них 15 дітей. Ракета просто по центру міста. І це – у свято Преображення Господнього, православне свято. Я впевнений, наші воїни дадуть відповідь Росії на цей теракт, відчутну відповідь”, – сказав він. 

У своєму звернені Зеленський відзначив роботу екстрених та медичних служб у Чернігові у роботі з ліквідації наслідків російського ракетного удару.

“Всі допомагали. Дякую кожному та кожному, хто рятував життя дітям, дорослим – усім”, – йдеться у нічному зверненні Зеленського.

Також президент додав, що лідери, представники держав та міжнародних організацій засудили російський удар Чернігову. Зеленський подякував усім у світі, хто висловив співчуття Україні.

Нагадаємо, 19 серпня, росіяни завдали ракетного удару по Чернігову. Під ворожим вогнем опинився драмтеатр, де проходила виставка дронів.

За останніми даними, загинуло сім чернігівців, ще 140 отримали поранення, госпіталізовано 41. У місті оголосили траур на три дні.

У Міноборони пояснили логіку росіян при атаці на Чернігів

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button