Україна

Зеленський пообіцяв новий механізм бронювання від мобілізації


Зеленський пообіцяв новий механізм бронювання від мобілізації

Президент вважає, що зараз необхідно знайти формат підтримки того бізнесу, який працює відкрито та сплачує податки.

В Україні напрацюють новий справедливий механізм бронювання працівників підприємств, які підлягають військовому призову. Про це у понеділок, 5 лютого, заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє пресслужба ОП.

Зазначається, що це станеться “незабаром”.

Зеленський наголосив, що зараз дуже важливим є діалог між бізнесом та державою у питанні бронювання працівників від мобілізації.

“Ми всі підтримуємо наших воїнів, але без людей, які працюють, не буде заробітних плат. Зберігати економіку дуже потрібно. Але при цьому ми повинні не забувати: ми не можемо залишити хлопців на передовій без ротації. Це також дуже важливо. Сьогодні це пріоритет. Тому ми дотримуємося цієї формули: ти воюєш або працюєш на державу”, – сказав Зеленський.

Президент вважає, що наразі необхідно знайти формат підтримки того бізнесу, який працює відкрито та сплачує податки.

“Я попросив наших економістів і правоохоронців розробити особливий підхід до бізнесу, який повністю працює “в білу”. Чесного українського бізнесу, щоб до таких людей на час війни не було питань від податківців і правоохоронців”, – підкреслив він.

За словами Президента, такий захист від держави має стосуватися не лише керівників та власників компаній, а і їхніх працівників.

Нагадаємо, наприкінці січня Кабінет Міністрів України схвалив і передав до Верховної Ради оновлену версію законопроєкту про мобілізацію.

Новий законопроєкт щодо мобілізації. Основні норми

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button