Україна

Зеленський пообіцяв будувати в Україні нові аеропорти й дороги

Президент України також мають намір побудувати потужну систему індустріальних парків у кожному регіоні країни

Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу на всеукраїнському форумі “Україна 30. Інфраструктура” анонсував низку масштабних інфраструктурних проєктів в Україні.

Зокрема, з його слів, Україна планує побудувати нові аеропорти на Закарпатті та Донбасі, – інформує 1NEWS.

“Я думаю, що за пару років ми побудуємо абсолютно новий аеропорт (на Закарпатті. – Ред.). І друге – (аеропорт. – Ред.) на Донбасі. Між Луганською і Донецькою областями зараз знаходитимуть точку, і цього року ми розпочнемо проєктування нового серйозного аеропорту для цих двох областей”, – заявив він.

Обґрунтовуючи необхідність нового аеропорту на Закарпатті, Зеленський пояснив, що аеропорт “Ужгород” має низку стратегічних проблем, зокрема необхідність заходження на посадку з використанням авіапростору Словаччини.

Зеленський також анонсував початок реалізації цього року Київської обхідної дороги і найдовшої траси України, що проходить від сходу до заходу країни.

“У нас є кілька дуже амбітних пріоритетних проєктів. Один із них – це Київська обхідна дорога. Ми плануємо почати реалізацію вже цього року. Її загальна протяжність – 150 кілометрів. Інший амбітний проєкт, присвячений 30-річчю нашої незалежності, – траса М-30. Це буде найдовша дорога України, протяжністю 1400 кілометрів, яка з’єднає схід і захід нашої країни”, – сказав він.

Крім того, Зеленський розповів, що на 2021 рік заплановано будівництво та ремонт 4,5 тисячі кілометрів доріг державного значення і двох тисяч кілометрів – місцевого значення. Цього року також заплановано будівництво або оновлення 245 мостів, зокрема в Кременчуці через Дніпро.

Зеленський також повідомив про роботу над удосконаленням наявних маршрутів потягів “Інтерсіті”, а також анонсував запуск нових маршрутів.

“Наша мета – щоб залізнична поїздка між містами тривала для українців максимум три-чотири години”, – сказав він під час форуму.

Крім того, за його словами, готується новий проєкт приміських потягів City Express.

“Це інший, якісний, сучасний рівень приміського сполучення, який, зокрема, допоможе здолати проблеми з трафіком у великих містах. Перший етап проекту передбачає Київ, Харків, Дніпро”, – зазначив президент.

За його словами, наразі вже стартувала розробка цього проєкту щодо Харкова і Дніпра. Стосовно Kyiv City Express тривають переговори з потенційними партнерами.

“Відбуваються також переговори про залучення іноземного інвестора з подальшим розгортанням в Україні виробництва рухомого складу для залізниці”, – додав він.

Президент України також мають намір побудувати потужну систему індустріальних парків у кожному регіоні країни.

“Ми маємо важливу й амбітну мету розвитку індустріальних парків. Це популярний у світі принцип організації промисловості, який є ефективним інструментом залучення інвестицій”, – сказав Зеленський.

Він нагадав, що нині в Україні є 46 індустріальних парків, але “більшість із них на папері, без необхідної інфраструктури, без комунікацій, без доріг”.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button