Україна

Зеленський поговорив з лідерами Чехії і Румунії


Зеленський поговорив з лідерами Чехії і Румунії

Президент України розповів колегам про ситуацію на фронті, обстріли енергетичної інфраструктури з боку РФ та потреби нашої країни в енергообладнанні.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентами Чехії Петром Павелом і Румунії Клаусом Йоганнісом у Вільнюсі. Про це повідомила пресслужба українського лідера у четвер, 11 квітня.

Зеленський розповів колегам про ситуацію на фронті, обстріли енергетичної інфраструктури з боку РФ та потреби нашої країни в енергообладнанні. Також вони обговорили оборонну підтримку України та посилення співпраці в галузі ОПК.

Окремо Зеленський і Йоганніс підняли питання експортного коридору України з Румунією та Молдовою і розвиток інфраструктури й логістичних шляхів на спільному кордоні.

“Цінуємо позицію Румунії в питанні транзиту української агропродукції. В умовах агресії Росії тандем Україна – Румунія робить значний внесок у забезпечення глобальної продовольчої безпеки”, – наголосив Зеленський.

Раніше стало відомо, що Україна і Латвія підписали безпекову угоду. Рига взяла на себе 10-річні зобов’язання щодо підтримки нашої країни.

Рада ЄС не отримає гроші без Patriot для України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button