Україна

Зеленський подякував Праведникам народів світу


Зеленський подякував Праведникам народів світу

День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни, відзначається сьогодні, 14 травня. 2659 українців та українок відзначено почесним званням Праведників народів світу.

Президент України Володимир Зеленський нагадав, що сьогодні, 14 травня, – День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни, і запевнив, що цивілізований світ не забуде сміливсоті і людяності українців.

Зеленський повідомив, що 2659 українців та українок відзначено почесним званням Праведників народів світу.

“Кожна така історія – це врятоване людське життя та особиста перемога конкретної людини над злом нацизму. У найтемніших обставинах, коли наші люди ще не могли знати, коли закінчиться війна, вони не зраджували найкращого, що є в серці кожного. Ризикуючи собою, вони рятували тих, кому нацисти несли загибель”, – зазначив президент.

Президент підкреслив, що Україна ніколи не пробачить тих, хто зараз несе війни і смерті іншим народам.

“Ми памʼятаємо і шануємо цю сміливість та людяність. Україна наслідує серця, які залишалися на боці добра та перемогли, і ніколи не пробачить тих, хто зараз відтворює ненависть ХХ століття й несе війни іншим народам. Життя переможе!” – запевняє Зеленський.

Раніше повідомлялося, що шляхом вербування неповнолітніх українських юнаків спецслужби РФ намагалися розпалити антисемітські настрої на Житомирщині, а також у Дніпрі, Львові та Вінниці.

На Закарпатті затримали агента-антисеміта з РФ, що закликав убивати євреїв 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button