Україна

Зеленський: Підтримка Британії не має змінитися


Зеленський: Підтримка Британії не має змінитися

Україна і Великобританія будують відносини між державами, проте на тлі війни українці відчувають особисту подяку Борису Джонсону, сказав президент.

 
Влада Великобританії запевнила українського президента Володимира Зеленського у тому, що підтримка України з боку Сполученого Королівства не зміниться. Про це глава Української держави розповів у вечірньому відеозверненні у четвер, 7 липня.
 
“Відносини ми будуємо між державами. Підтримка Великобританією України не повинна змінитися, хоч би що відбувалося в лондонських владних колах, – і Борис, і всі наші друзі в Сполученому Королівстві запевнили мене в цьому”, – сказав він, коментуючи відставку Бориса Джонсона з посади прем’єр-міністр Британії.
 
При цьому Зеленський наголосив на ролі Лондона в підтримці Києва з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну і підкреслив, що на тлі такої агресії РФ важливою є особистість лідера.
 
“Роль Британії у захисті свободи – справді глобальна. І хоча це відображення позиції британського суспільства, лідерство та харизма керівника держави завжди мають особливе значення. І тим більше у такий час – час повномасштабної антиєвропейської війни Росії, яка розпочала наступ на Європу саме з нашої держави. Не дивно, що українці відчувають особисту подяку Борисові”, – уточнив він.
 
 
Нагадаємо, напередодні глава британського уряду Борис Джонсон оголосив, що йде у відставку з посади лідера Консервативної партії та поста прем’єр-міністра.
 
За даними ЗМІ, головним фаворитом на цю посаду є міністр оборони Великобританії Бен Уоллес.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button