Україна

Зеленський підписав закони про пільговий імпорт генераторів та Starlink


Зеленський підписав закони про пільговий імпорт генераторів та Starlink

Закони набудуть чинності за три дні після опублікування, за розрахунками Ярослава Железняка – 2-3 січня 2023 року.

 
Президент Володимир Зеленський підписав закони №8196/8197 щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram у четвер, 29 грудня.
 
“З головних новацій: на законодавчому рівні впроваджується ввезення генераторів, іншого обладнання, Starlink без мита та ПДВ. У тому числі для фізичних осіб. Норма діятиме до травня 2023 року”, – написав Железняк.
 
Він зазначив, що закони набудуть чинності через три дні після опублікування, за його розрахунками – 2-3 січня 2023 року.
 
Як повідомлялося, 13 грудня Верховна Рада ухвалила законопроекти №8196/8197 у другому читанні. Вони також звільняють від ПДВ та мит на ввезення обладнання в рамках технічної допомоги Energy Community, поштові та експрес-відправлення, та надають можливість зберігати паливо без ліцензії в обсязі до 2000 літрів, а більше цього обсягу – на умовах повідомлення податкової за декларативним принципом.
 
Нагадаємо, за 2022 рік і станом на середину грудня в Україну ввезли понад 510 тисяч електрогенераторів, майже половину з них – після скасування мит та ПДВ.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button