Україна

Зеленський підписав закон про спрощений призов резервістів на військову службу без оголошення мобілізації

Зазначається, що документ удосконалює вимоги щодо комплектування українських збройних сил та інших військових формувань резервістами - тобто військово-навченими особами з бойовим досвідом - в особливий період без оголошення мобілізації

Президент Володимир Зеленський підписав закон про військову службу за призовом осіб з числа резервістів в особливий період та збільшення штрафів за порушення законів про військову службу.

Про це інформує 1NEWS.

Зазначається, що документ удосконалює вимоги щодо комплектування українських збройних сил та інших військових формувань резервістами – тобто військово-навченими особами з бойовим досвідом – в особливий період без оголошення мобілізації.

Вказується, що це дозволить оперативно доукомплектувати резервістами військові частини усіх сил оборони України, чим суттєво підвищити їх боєздатність під час військової агресії, яка стрімко нарощується, а також швидко збільшити бойовий потенціал сил оборони і своєчасно реагувати на раптові загрози національній безпеці.

Законом вводиться новий вид служби – військова служба за призовом осіб з числа резервістів в особливий період, термін якої становитиме не більше шести місяців із належною відпусткою.

Законом також запроваджується низка заходів адміністративної відповідальності посадових осіб, резервістів, військовозобов’язаних та призовників за порушення законодавства про військовий обов’язок і військову службу та умисне зіпсуття чи втрату з необережності військово-облікових документів.

Також запроваджується кримінальна відповідальність за ухилення від призову в особливий період, від військового обліку або навчальних (спеціальних) зборів.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button