Україна

Зеленський підписав закон про підвищення виплат дітям які постраждали внаслідок війни на Донбасі

Закон № 1477-IX щодо підвищення державної соціальної допомоги дітям з інвалідністю, постраждалим від вибухонебезпечних предметів, схвалений президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє прес-служба глави держави, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

Документ, який підписав Зеленський, збільшує на 50% розмір державної соціальної допомоги на дітей віком до 18 років, які дістали інвалідність внаслідок поранення або іншого пошкодження здоров’я від вибухонебезпечних предметів.

Зв’язок між інвалідністю та отриманням травми від вибухонебезпечних предметів встановлюють лікарсько-консультативні комісії закладів охорони здоров’я.

Закон набирає чинності з 1 липня 2021 року.

За даними досліджень Данської Ради у справах біженців, поранення від мін або вибухонебезпечних предметів отримали 111 дітей.

Нагадаємо, закон “Про внесення зміни до статті 2 закону України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю” Верховна Рада ухвалила 21 травня 2021 року.

За даними Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), за роки війни на Донбасі внаслідок вибуху мін і вибухонебезпечних предметів загинули 42 дитини.

В 2018 року Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ повідомив, що за час війни на Донбасі понад 140 дітей були вбиті або поранені внаслідок підривів. Міни і боєприпаси, що не розірвалися, загрожують життю 220 тис. дітей в зоні конфлікту в східній частині України.

Back to top button