Україна

Зеленський підписав указ, що посилює санкції щодо “Страни” – 1News


Global Look Press

У середу, 16 лютого, Володимир Зеленський підписав указ, що посилює санкції РНБО щодо “Страни”, прийняті раніше, повідомляє видання.

Примітно, що підписання Указу №57/2022, оприлюдненого на сайті президента, збіглося з шостою річницею створення нашого видання.

У тексті йдеться, що пропозиція внести зміни до прийнятих раніше санкцій до РНБО надійшла від СБУ.

Відповідно до змін, крім основних доменів “Страна.UA” блокується також доступ до веб-ресурсів і сервісів, аналогічних за змістом. Тобто Зеленський вирішив прописати в указі всі дзеркала нашого сайту і наказав провайдерам їх блокувати.

Указ вніс зміни до пакетів санкцій щодо головного редактора “Страни” Ігоря Гужви, Ганни Солнцевої та Любові Лукашиної.

Нові санкції прокоментував головний редактор “Страни” Ігор Гужва.

“Зеленський вирішив зробити “Страни” подарунок на день народження нашого видання і розширив перелік санкцій проти мене і “Страни”. Він вирішив прописати в Указі всі дзеркала нашого сайту і наказати провайдерам їх блокувати.

Втім, провайдери (правда, далеко не всі) і раніше їх блокували без жодного Указу президента, просто по дзвінку СБУ.

Але тепер, мабуть, влада вирішила на них натиснути додатково. Ну що ж. це дійсно визнання нашої роботи. Значить продовжують за нею стежити. Значить бояться.

Ну а всім нашим читачам в Україні нагадую, що без блокувань нас можна читати через мобільний додаток”, – написав Ігор Гужва.


Страна

Також указ вніс зміни в санкції відносно Анатолія Шарія, Ольги Шарій і Алли Бондаренко, А також ТОВ “Інформаційне агентство “Шарій.Нет”. 

Нагадаємо, що 20 серпня 2021 року РНБО ввела санкції проти головного редактора “Страни” Ігоря Гужви, а також – проти компаній-видавців нашого сайту. Це відкрило шлях до блокування “Страни” в мережі інтернет в Україні. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button