Україна

Зеленський підписав указ про запровадження нових санкцій проти Росії

Санкційний список поки що залишається не оприлюдненим

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про введення персональних санкцій проти юридичних і фізичних осіб з Росії.

Відзначимо, що відповідний документ розміщено на сайті Глави держави, але без санкційного списку, – інформує 1NEWS.

“Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 січня 2021 року “Про внесення змін до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 грудня 2020 року, уведеного в дію Указом Президента України від 14 грудня 2020 року № 564-27т”, — йдеться в указі № 29/2021.

Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію відповідним указом покладено на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

У документі зазначено: “Підтримати внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) мають до:

— фізичних осіб згідно з додатком 1;

— юридичних осіб згідно з додатком 2.

Проте додатки наразі не оприлюднені. Крім того, є у документі і пункт “Таємно”.

Також у рішенні зазначено, що забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), передбачених цим рішенням доручено Кабінету Міністрів України разом зі Службою безпеки України та Національним банком України.

“Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про запровадження санкцій і порушити перед ними питання про застосування аналогічних обмежувальних заходів”, — йдеться у документі.

Back to top button