Україна

Зеленський підписав указ про помилування корупціонерів

Згідно з указом, особи, засуджені за вчинення корупційних кримінальних злочинів і правопорушень, порушення правил дорожнього руху або водіння в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння можуть бути помилувані після фактичного відбуття ними термінів

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №373/2021 “Про внесення змін до Положення про порядок здійснення помилування”.

Про це інформує 1NEWS.

Згідно з указом, особи, засуджені за вчинення корупційних кримінальних злочинів і правопорушень, порушення правил дорожнього руху або водіння в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння можуть бути помилувані після фактичного відбуття ними термінів, встановлених положенням Кримінального кодексу України про умовно-дострокове звільнення.

У виняткових випадках клопотання про помилування може бути подано членом Комісії при президенті країни з питань помилування, омбудсменом, радниками – уповноваженими президента з прав дітей і з питань безбар’єрності.

Водночас вони мають подавати клопотання про помилування безпосередньо до Офісу президента.

Крім того, згідно з передбаченими змінами, засідання Комісії з помилування за наявності технічних засобів може відбуватися дистанційно в режимі відеоконференції.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Back to top button