Україна

Зеленський підписав указ про перевірки ВЛК


Зеленський підписав указ про перевірки ВЛК

Кабмін має створити робочі групи із перевірки обґрунтованості рішень медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій щодо встановлення інвалідності, визнання непридатності до військової служби.

Президент Україна Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про перевірку ухвалених після 24 лютого 2022 року рішень військово-лікарських комісій.

Відповідно до рішення, Кабмін має створити робочі групи із перевірки обґрунтованості рішень медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій щодо встановлення інвалідності, визнання непридатності до військової служби.

Національне агентство з питань запобігання корупції має провести аналіз корупційних ризиків у діяльності ВЛК і запропонувати зміни до відповідних нормативно-правових актів.

Правоохоронні органи мають невідкладно вжити заходів з викриття корупційних правопорушень та кримінальних правопорушень у сфері службової діяльності в системі військово-лікарської експертизи.

Раніше Ляшко анонсував спільні з правоохоронцями перевірки рішень ВЛК.

Зеленський повідомив про рішення щодо ВЛК

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button