Україна

Зеленський підбив підсумки своєї поїздки до Європи


Зеленський підбив підсумки своєї поїздки до Європи

Президент України Володимир Зеленський підбив підсумки своєї поїздки до Європи та розповів про результати проведених переговорів.

Попередній тиждень став “потужним” з точки зору політичних домовленостей. Обговорювалося постачання озброєння в Україну, політична, економічна підтримка нашої країни. Про це у понеділок, 13 лютого, розповів президент України Володимир Зеленський, таким чином підбивши підсумки своєї поїздки до Європи.
 
Президент повідомив, що під час переговорів у Британії вдалося досягти важливого розуміння з Лондоном щодо далекобійної зброї та необхідності прискорити постачання танків.
 
“Є хороша домовленість щодо артилерії та боєприпасів. Є повне розуміння позицій один одного в питанні сучасної бойової авіації. І я дякую всім нашим британським друзям, дякую прем’єр-міністру Сунаку за розпочату роботу, зокрема в авіаційному напрямі”, – сказав глава держави.
 
Також сильними він назвав переговори у Парижі з президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом.
 
“Ми говорили утрьох дуже відверто, і це дозволило знайти загальне розуміння перспектив у цій війні”, – заявив Зеленський.
 
За його словами, досягнуті домовленості значно спростять вирішення оборонних питань.
 
Говорячи про свою поїздку до Брюсселя, Зеленський наголосив на його унікальності і зазначив, що подібних прийомів України на такому рівні ще не було.
 
“Вперше така увага до України, вперше – зустріч одразу з усіма лідерами Європи та плюс ще серія розмов з європейськими лідерами – максимально динамічних, змістовних та позбавлених зайвої політизації”, – наголосив президент.
 
Він зазначив, що в ході переговорів з кожним лідером вдалося проговорити суто ті речі, які є важливими для наших відносин і для європейської спільноти в цілому. Не було жодної порожньої розмови.
 
Також Володимир Зеленський згадав візит до Польщі, де він зустрівся із головою Польщі Анджеєм Дудою.
 
“Ми обговорювали танки та іншу зброю для захисту землі; літаки та інші засоби захисту у небі”, – заявив Зеленський.
 
Він додав, що також було обговорено ситуацію в регіоні в цілому.
 
 
Нагадаємо, раніше Україна зробила офіційний запит про передачу винищувачів F-16.
 
Дайте літаки. Підсумки євротуру Зеленського

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button