Україна

Зеленський підбив підсумки поїздки на Чернігівщину


Зеленський підбив підсумки поїздки на Чернігівщину

Глава держави заслухав доповіді військового керівництва області та провів нараду із соціальних та економічних питань.


Росія у 2023 році випустила 15 тисяч снарядів по прикордонню Чернігівської області, де у місцевих громадах проживає 15 тисяч жителів. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення в п’ятницю, 5 квітня.
 
“Не шкодують. Буквально кожну людину намагаються дістати – хочуть знищити все життя тут. І кожен, хто захищає наших людей, всі наші громади, всю нашу Україну, кожен у світі, хто допомагає Україні, – справжній захисник життя. Я вдячний усім”, – сказав глава держави.
 
Президент також подякував всім, хто залучений у регіоні до будівництва фортифікацій. “Чернігівщина працює згідно з графіком”, – зазначив Зеленський.
 
Глава держави заслухав доповіді військового та безпекового керівництва області. На порядку денному стояли питання оборони, знищення ворожих ДРГ і протидії обстрілам.
 
Зеленський зауважив, що в усіх прикордонних районах проблематика однакова, постійні російські знущання, а саме обстріли та терор.


Президент також провів координаційну нараду із соціальних та економічних питань Чернігівської області.
 
“Багато соціальних питань, багато питань щодо відновлення… У нашого уряду є зараз ресурс, щоб підтримати економіку Чернігівщини. 1,2 млрд гривень уряд спрямує Чернігівській області додатково. Це те, що має надати підтримку”, – заявив Зеленський.
 
Глава держави також провів в області зустріч із підприємцями в межах програми Зроблено в Україні. Президент також заявив про прискорення темпів розмінування аграрних земель регіону.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський під час робочої поїздки у Чернігівську область ознайомився з перебігом будівництва фортифікаційних споруд.

В Чернігівській ОВА показали будівництво оборонних споруд 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button