Україна

Зеленський підбив підсумки двох місяців війни

Зеленський підбив підсумки двох місяців війни

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський

Херсон, Каховка, Мелітополь, Дніпрорудне, Енергодар та інші наші міста, куди російські окупанти на тимчасово зайшли, так і не підкорилися їм, наголосив президент.

 

Тепер усі у світі знають, що саме в Україні вирішується доля Європи. Про це у понеділок, 25 квітня, заявив президент України Володимир Зеленський, звертаючись до українців на початку третього місяця повномасштабної війни, яку Росія розпочала проти України.

 

Він нагадав, що 25 квітня розпочався третій місяць російсько-української війни. За цей час завдяки мужньому опору російської агресії українського народу наша держава стала символом боротьби за свободу.

 

“Всі у світі – навіть ті, хто нас не підтримує відкрито – погоджуються, що саме в Україні зараз вирішується доля Європи, доля глобальної безпеки, доля демократичної системи. А насамперед те, яким буде – чи буде взагалі – життя в центрі та на сході нашого континенту”, – наголосив він.

 

Зеленський наголосив на тому, що окупанти руйнують українські міста, скоюють військові злочини та вбивають мирних жителів.

 

“Росія показала, що вона хоче і може принести Європі насправді. Що вона може принести до Кишинева, Тбілісі, Гельсінкі, Вільнюса, Варшави, Праги, до всіх міст і країн, які російські державні пропагандисти вже давно-давно відкрито позначають нібито ворогами для Москви”, – наголосив український лідер.

 

Президент повідомив, що протягом двох місяців війни РФ використала вже понад 1100 ракет та незліченну кількість авіабомб.

 

“Вони катували, грабували, розстрілювали. Вони мінували нашу землю. Перетворювали мирні міста та села на пекло. Частину українських міст та громад знищили до каміння. Але так нічого й не досягли. І не досягнуть”, – запевнив Зеленський.

 

Він також наголосив, що окупантам так і не вдалося заручитися підтримкою населення в Україні.

 

“Росія хоче розіграти десь на нашій землі бутафорський “референдум”? Якщо навіть спробують, це буде так само ганебно, як і все інше, що “накреативили” в Москві для окупації України.

 

Харківська область, Донецька, Луганська – ніде російські військові не побачили навіть крихти підтримки, на яку вони так сильно розраховували. Але вони побачили, що це зовсім інша держава. Вони побачили, що тут зовсім інші люди. Люди, які впевнені у собі. Які вірять у свою державу. Які вміють шанувати інших, бо шанують себе. Ті, що не хочуть захоплювати чуже, але не віддадуть нічого свого. Які захищатимуть кожне місто, кожну вулицю, кожне поле”, – заявив глава держави.

 

Говорячи про те, коли настане перемога, він сказав, що на це питання одночасно і є, і немає простої відповіді.

 

Коли буде перемога, її відчує кожен. Коли настане мир – його побачить кожен. Але щоб це сталося швидше, ми повинні думати не про те, коли і що це буде, ми повинні думати кожен день про те, як зробити перебування окупантів на нашій. землі ще нестерпнішим”, – заявив Зеленський.

 

За його словами, Україна готова до миру. Вона була готова, коли війна тривала лише на Донеччині, і готова зараз.

 

“Але щоб Росія шукала мир, кожен українець і українка ще мають боротися, тому що кожен день боротьби – це плюс роки та роки мирного життя після цієї війни, після нашої перемоги”, – наголосив президент.

 

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button