Україна

Зеленський озвучив кроки до другого Саміту миру


Зеленський озвучив кроки до другого Саміту миру

У Катарі, Туреччині і Канаді планується провести три зустрічі на рівні міністрів, радників з безпеки, зазначив президент

Україна планує підготувати до другого Саміту миру план, який буде містити всі 10 пунктів Формули миру. Про це сказав президент Володимир на прессконференції у Києві в понеділок, 15 липня.

“В кінці липня – на початку серпня буде перша зустріч на рівні міністрів, радників з безпеки щодо висновків нашого саміту миру. Перша зустріч буде, скоріше за все, в Катарі, це щодо енергетичної безпеки. І там буде повністю підготовлений план щодо енергетичної безпеки”, – розповів він.

За словами Зеленського, в серпні буде зустріч в Туреччині щодо вільного мореплавства і продовольчої безпеки. Там буде повністю розроблений план.

“У вересні буде зустріч в Канаді по обміну полонених і обміну дітей, і там буде зроблений план”, – додав він.

За словами Зеленського, “якщо спрацюють ці три пункти”, то буде готовий план і по всіх 10 пунктах формули миру.

“Ми ставимо завдання, щоб у листопаді у нас був уже повністю готовий план”, – сказав Зеленський, додавши, що тоді “до другого саміту миру все вже буде готово” і “представники Росії повинні бути на другому саміті”.

Як відомо, 15-16 червня відбувся перший Саміт миру у Швейцарії за участі 100 країн і міжнародних організацій.

За його підсумками президент України Володимир Зеленський заявив, що другий Саміт миру “буде через місяці, а не роки” і там будуть представники Росії. Він вважає, що захід можуть провести в ОАЕ чи Саудівській Аравії.

Минулого тижні у Москві озвучили позицію щодо другого Саміту миру. Речник Кремля Дмитро Пєсков дав зрозуміти, що Росія може і відправить свою делегацію на цей захід.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button