Україна

Зеленський оцінив візові обмеження для росіян


Зеленський оцінив візові обмеження для росіян

Заборони на в’їзд до ЄС для громадян Російської Федерації справедливі, і європейці мають на них наполягати, наголосив глава Української держави.

 
Після всього, що Росія зробила в Україні, ставлення до РФ може бути лише як до країни-терориста. З цього погляду слід визначатися і з відношенням до росіян, заявив президент України Володимир Зеленський у ході відеозвернення у п’ятницю, 12 серпня.
 

Глава держави висловив подяку Чехії, країнам Балтії та іншим державам, які порушили питання про візові обмеження для громадян РФ.
 
“Звичайно, ми всі розуміємо: є люди, які дійсно потребують захисту, яких переслідують у Росії, навіть можуть убити, а отже, вони мають отримати допомогу цивілізованого світу. Це відомі юридичні механізми – через біженство, через прохання про притулок, через інші можливості допомогти і підтримати. Але це для тих, хто бореться, для тих, кого переслідують. І це не повинно стосуватися відпочинку громадян Росії у Європі, туризму, розваг, ділових справ. Працювати на державу-терориста не можна”, – сказав Зеленський.
 
При цьому він підкреслив, що має бути гарантія, що “російські вбивці та посібники державного терору не користуватимуться шенгеном” і що Європа не перетвориться “на супермаркет, у якому неважливо, хто заходить – головне, щоб людина просто розплатилася за товари”.
 
Візові обмеження для громадян Російської Федерації справедливі, і всі захисники європейських цінностей мають на них наполягати, резюмував український лідер.
 
 
Як повідомлялося, Естонія з 18 серпня перестане впускати у країну громадян Росії, яким раніше сама видала шенгенські візи.
 
Водночас канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не підтримує ідею загальної заборони на в’їзд росіян до Євросоюзу.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button