Україна

Зеленський оцінив поточну ситуацію в Авдіївці


Зеленський оцінив поточну ситуацію в Авдіївці

Глава держави запевнив, що перебуває у постійному контакті з військовим керівництвом, яке отримало від нього “головний сигнал”.

В районі Авдіївки зберігається складна ситуація. ЗСУ стримують атаки росіян на стратегічні об’єкти й логістичні шляхи. Про це у п’ятницю, 16 лютого, сказав президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з німецьким канцлером Олафом Шольцом у Берліні.

“Що стосується Авдіївки: ситуація там (складна – ред.) не перший день. Ми пам’ятаємо, що робить Росія з нашими містами і селами. Вони не заспокояться, поки повністю не знищать усе живе, що там є”, – заявив глава держави.

За його словами, наші військові зараз героїчно захищають стратегічні об’єкти й логістичні шляхи в районі Авдіївки, які можуть привести ворога до просування вперед.

Зеленський запевнив, що детально обізнаний щодо ситуації в тому районі і перебуває в постійному контакті з військовим керівництвом.

“Водночас я не буду говорити про те, які нові військові підходи вони використовують. Їхнє завдання – робити все, щоб захистити перш за все наших людей”, – сказав він.

Президнт наголосив, що життя українських військових – це головне.

“І це головний сигнал від мене: наші військові – це найголовніше, що в нас є. І це і є наша найголовніша зброя. Кожен може сказати, що війна – це втрати. Ні. Перш за все треба, щоб ми обходилися меншими втратами. Саме такий сигнал отримує від мене керівництво (ЗСУ – ред.). Ну а там, на полі бою вже професіонали. Вони знають, що їм робити”, – резюмував президент.

Як відомо, з жовтня 2023 року росіяни активно штурмують Авдіївку. За цей час ворог втратив десятки тисяч військових вбитими і пораненими та сотні одиниць бронетехніки.

А вчора стало відомо, що оборону Авдіївки посилила 3-тя окрема штурмова бригада. Стверджувалось, що її бійці завдали “критичних уражень” двом російським бригадам. Окрім того, ЗСУ задіяли запасну логістичну артерію в Авдіївці.

Разом з тим ЗСУ вимушені потроху відступати до околиць міста – сьогодні було залишено важливу позицію Зеніт.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button