Україна

Зеленський оцінив підтримку Штайнмаєра – 1News

Зеленський оцінив підтримку Штайнмаєра

Фото: Офис президента

Зеленський подякував Штайнмаєру за потужну підтримку України

Глава української держави заявив, що провів “дуже важливу і дуже хорошу” розмову з німецьким колегою.

 

 

“Провів добру, конструктивну, дуже важливу розмову з Федеральним президентом Німеччини паном Штайнмаєром. Подякував за потужну підтримку України. Очікуємо на її посилення. Лідерська позиція Німеччини важлива для протидії агресії РФ. Повідомив про ситуацію на фронті, критичний стан справ у Маріуполі”, – написав Зеленський у Twitter у четвер, 5 травня.

 

Канцелярія Штайнмаєра, своєю чергою, повідомляє, що за підсумками розмови президенти домовилися підтримувати тісний контакт.

 

“Обидва президенти охарактеризували розмову як “дуже важливу і дуже хорошу”. Роздратування залишилося в минулому”, – йдеться у повідомленні.

 

Також наголошується, що президент ФРН висловив солідарність, повагу та підтримку мужній боротьбі українського народу проти російських агресорів.

 

“Німеччина із самого початку підтримувала Україну у фінансовому, економічному та військовому відношенні у її оборонній боротьбі та єдина у солідарності з Україною”, – сказано у повідомленні.

 

Нагадаємо, у середині квітня Штайнмаєр хотів приїхати до Києва разом із президентами Польщі та країнами Балтії, але отримав відмову. За даними ЗМІ, Зеленський не хотів зустрічатися з ним через тісні зв’язки німецького політика з Росією у минулому.

 

 

 

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button