Україна

Зеленський оцінив перспективи отримання ATACMS


Зеленський оцінив перспективи отримання ATACMS

З американськими далекобійними ракетами буде так само, як із винищувачами F-16, зазначив президент.

Україна наполегливо працює над отриманням далекобійної зброї, у томи числі ракет ATACMS. Результати цієї роботи будуть помітні за певний час. Про це сказав президент Володимир Зеленський на брифінгу у Вашингтоні, повідомила пресслужба глави держави у п’ятницю, 22 вересня.

Президент зазначив, що мав важливі зустрічі в столиці США. Зокрема, відбулися надзвичайно відверті розмови з американськими конгресменами.

“Вони отримали всі відповіді”, – наголосив Зеленський.

За його словами, під час зустрічі з конгресменами обговорювалися певні плани, а також необхідна допомога Україні.

“Це відзначили і в Білому домі, що ми спілкувалися з конгресменами. До мене звертався і Пентагон із цим. Мій голос чують, і саме такі прямі розмови треба проводити”, – зазначив глава держави.

Щодо перспектив надання Україні ракет ATACMS Зеленський акцентував, що йдеться про посилення далекобійних можливостей України.

“Ми над цим питанням дуже довго й потужно працюємо. І буде так само, як із F-16. Ми розуміємо, як буде. І настане момент – ми всі це побачимо”, – резюмував він.

Раніше стало відомо, що США поки не передаватимуть Україні ракети ATACMS, але у майбутньому це питання на порядку денному може зʼявитися. Про це повідомив радник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button