Україна

Зеленський оцінив масштаби підтримки України


Зеленський оцінив масштаби підтримки України

Саміт перших леді та джентльменів, ініційований Оленою Зеленською, показав, що Україні вдалося направити м’яку силу в дипломатію.

 
За п’ять місяців війни Україна досягла настільки великої підтримки з боку демократичного світу, що Росія не зможе нічого протиставити цьому. Про це заявив український президент Володимир Зеленський у ході відеозвернення в суботу, 23 липня.
 

Глава держави висловив упевненість, що Київ отримає озброєння, за допомогою якого вдасться захистити міста від ракетних ударів загарбників.
 
“Настане день, коли ракети втратять для окупантів сенс. Зараз вдається збивати частину ракет. Мета – збивати кожну. І ми робитимемо все необхідне, щоб все ж таки отримати сучасні та ефективні системи протиповітряної оборони. Наша ціль”, – сказав глава держави.
 
При цьому він згадав про Другий саміт перших леді та джентльменів, який проходить у Києві, та його значення.
 
“Ініціатива першої леді України за два роки фактично стала традиційним форматом – унікальним для світової спільноти. Усі визнають потенціал м’якої сили. Але тільки Україні вдалося спрямувати її незламність, її потенціал у конкретну дипломатичну практику”, – наголосив Зеленський.
 
Раніше міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що українські системи ППО збивають близько половини ракет, які російські військові випускають по містах та селах.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button