Україна

Зеленський оцінив масштаби нової мобілізації у РФ


Зеленський оцінив масштаби нової мобілізації у РФ

Україна відповість мобілізацією власних сил, але “пів мільйона нам не потрібно”, зазначив президент.

Країна-агресор Росія готує додаткову мобілізацію 300 тисяч військовослужбовців. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у середу, 3 квітня.

“Можу сказати, що на 1 червня Росія готує мобілізацію 300 тисяч додаткових військових”, – сказав він на спільній на пресконференції з президентом Фінляндії Александром Стуббом в Києві.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, яку кількість новобранців буде мобілізовано до лав ЗСУ у поточному році, Зеленський зазначив, що “пів мільйона нам не потрібно”.

“Що стосується окремої кількості людей, які будуть мобілізовані, не можу сказати… Пів мільйона нам не потрібно”, – заявив він.

Зеленський подякував головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському за аудит в армії, заявивши, що “це важливо, що він знайшов сили і всередині Збройних сил України, і відповідна кількість яка не була на фронті, вона на фронті буде”.

Раніше у ГУР спрогнозували, що після нелегітимних виборів Росія може проводити мобілізацію більш відкрито. При цьому раніше до російської армії щомісяця мобілізували понад 20 тисяч осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button