Україна

Зеленський оголосив про призначення нового керівника Нацгвардії України


Зеленський оголосив про призначення нового керівника Нацгвардії України

Президент побажав новому командувачу Нацгвардії “звільнення всієї нашої землі, повернення всіх наших людей, а також омріяної перемоги”.

Президент України Володимир Зеленський призначив нового командувача Національною гвардією України. Ним став бойовий офіцер Герой України Олександр Півненко. Про нове призначення у суботу, 8 липня, український лідер заявив перебуваючт з робочою поїздкою у Львові.

“Серед нас зараз є Герой України Олександр Півненко, потужний воїн Нацгвардії, бойовий офіцер, який відзначився в боях проти російських окупантів, зокрема, в боях за Бахмут. Я призначив Героя України Олександра Півненка командувачем Національної гвардії України”, – заявив Зеленський.

У той же час, президент подякував командувачу Національної гвардії України Юрію Лебідю. Він, за словами Зеленського, продовжить працювати у Міністерстві внутрішніх справ.

Про Олександра Півненко відомо, що він був комбригом 3-ї бригади оперативного призначення НГУ, яка під час тримісячної ротації у Бахмуті показала високі бойові результати, успішну організацію оборони, вдале застосування новітньої тактики дій та різноманітних інновацій. 24 березня 2023 року президент України вручив комбригу звання Герой України.

Олександр Півненко з 2018 року служив в окремому загоні спецпризначення Східного ТУ НГУ. На початку травня він очолив Східне територіальне управління Національної гвардії.

Йому 37 років. 

Президент Володимир Зеленський ввечері 8 липня приїхав до Львова разом із командирами захисників Азовсталі, яких він забрав із Туреччини. 

Нагадаємо, 21 вересня 2022 року Україна повернула з російського полону захисників Маріуполя, зокрема військових Азову. Серед інших з полону були повернуті командири Сергій Волинський “Волина”, Святослав “Калина” Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко, Денис Прокопенко “Редіс”. Згідно з домовленостями, до кінця війни вони мали залишатися під протекторатом президента Туреччини Ердогана.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button