Україна

Зеленський офіційно призначив собі нового прес-секретаря

Заступником керівника Офісу Президента України, відповідальним за гуманітарний напрямок, призначено Олексія Дніпрова. Про це 1News повідомила прес-служба Офісу Президента.

фото 1News

У повідомленні зазначається, що Дніпров має відповідний досвід практичної роботи на посадах в органах виконавчої влади, зокрема в системі освіти.

В той же час Юрій Костюк, який працював заступником керівника Офісу Президента України, призначений радником Президента України та сфокусує увагу на стратегічних питаннях розвитку держави та стрімкої трансформації суспільних процесів. Також Юрій Костюк і надалі відповідатиме за підготовку промов та виступів Глави держави.

Керівником Апарату Офісу Президента України призначено Марію Вітушок.

В прес-службі ОП зазначили, що вона є кадровим дипломатом, має відповідний досвід роботи за кордоном та значний досвід роботи в державній системі України, зокрема на посадах в Апараті РНБО, Кабінеті Міністрів, Адміністрації Президента.

За результатам відбору та співбесіди після завершення всіх процедур, необхідних для оформлення, на посаду прес-секретаря Президента України призначено Сергія Никифорова.

«Зважаючи на його досвід професійної роботи в журналістиці, очікуємо подальшої розбудови ефективної комунікації з представниками засобів масової інформації, формування прозорої системи висвітлення діяльності Президента України», – зазначили в Офісі Президента.

В той же час у повідомленні нічого не говориться про Юлію Мендель, яка була прес-секретарем Президента. Однак на сайті глави держави є указ про її звільнення, датований 9 липня. При цьому нового призначення для Мендель не зазначено, хоча раніше повідомлялось, що Мендель залишиться працювати в Офісі Президента.

Back to top button