Україна

Зеленський очікує ухвалення євроінтеграційних законів


Україна напередодні офіційно набула статусу кандидата на вступ у Євросоюз. Влада вже займається виконанням умов.

Президент Володимир Зеленський очікує від Верховної Ради на прийняття євроінтеграційних законів, необхідних для виконання умов статусу кандидата на вступ у Євросоюз. Про це він сказав у відеозверненні, опублікованому у п’ятницю, 24 червня.

“Незважаючи на війну, ми продовжуємо втілювати законодавство, норми та правила ЄС у всіх сферах життя. Уряд розробить відповідну дорожню карту. Наступні кроки відомі – ми маємо рекомендації Єврокомісії. Від Верховної Ради очікуємо схвалення у пріоритетному порядку євроінтеграційних законів. Від всіх вас – високої громадянської свідомості, відданості нашим цінностям та усвідомлення того, що ніхто не збудує нам європейську Україну, крім нас”, – сказав він.

Зеленський зазначив, що “Україна прагне не приєднатися, а повернутись до європейської родини”.

“Демократія та народовладдя існували тут понад тисячу років тому, за часів Київської Русі, коли народ долучався до вирішення важливих питань. Права людини, життя людини були цінністю ще тисячу років тому. Київська Русь – чи не єдина середньовічна держава, де не існувало смертної кари”, – зазначив він.

“Сьогодні Україна воює за свою свободу. І ця війна почалася саме тоді, коли Україна заявила про право на свою свободу, на свій вибір свого майбутнього. Ми бачили його саме в Європейському Союзі – хоч би як деякі переконували, що ми нікому там не потрібні, і щасливе завтра для України можливе в зовсім іншому союзі під назвою Митний, і хоч би як дивувалися, що українці знають перевагу волі, а не дешевому газу. Ми вибрали шлях. Шлях, який визначив наш народ, а не чиясь влада”, – заявив Зеленський.

“Шлях, за який боролася Революція на граніті 91-го, стояла на барикадах Помаранчева революція 2004-го і віддала життя Небесна Сотня під час Революції Гідності 2014-го”, – додав він.

Саме тому, сказав президент, “на ньому виникла Росія, яка анексувала Крим, окупувала частину Донбасу, а згодом розпочала повномасштабну війну проти всієї України”. “І саме тому це рішення ЄС має важливе значення, мотивує нас та свідчить: все це потрібно не лише нам”, – наголосив Зеленський.

Напередодні Європейська рада надала Україні статус кандидата на вступ у Євросоюз. Це рішення одноголосно підтримали усі лідери ЄС під час саміту у Брюсселі.

Перед цим Європарламент ухвалив резолюцію, яка підтримує надання Україні та Молдові статусу кандидатів на вступ у Євросоюз.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button