Україна

Зеленський очікує на нові переговори радників нормандської четвірки та сподівається погодити зустріч лідерів – 1News

Як зазначив президент, за короткий час вдалося провести два раунди переговорів політичних радників “нормандської четвірки” в Парижі та Берліні

Президент України Володимир Зеленський


Офіс президента України

Україна очікує, що вже найближчим часом вдасться провести наступні переговори радників “нормандської четвірки” та домовитись про саміт лідерів України, Росії, Німеччини та Франції. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час брифінгу за підсумками зустрічі з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Трансляцію вів телеканал “Перший Незалежний”.

“За короткий час нам вдалося провести два раунди переговорів політичних радників “нормандської четвірки” в Парижі та Берліні. Хочу відзначити у цьому контексті роль нового федерального уряду Німеччини та особисто пана канцлера. Важливо, що ми з паном Шольцем поділяємо спільне бачення щодо мирного підходу”, – сказав Зеленський. 

Президент України також висловив сподівання, що найближчим часом може відбутися і саміт лідерів країн “нормандської четвірки”.

“Ми очікуємо, що найближчим часом вдасться провести наступні переговори та домовитися про проведення саміту лідерів N4 (“нормандської четвірки”, – ред.)”, – повідомив Зеленський. 

https://www.youtube.com/watch?v=3BlMKUqZtiI

1News за темою: Наступна зустріч радників “нормандської четвірки” запланована на березень, – ЗМІ

Нагадаємо, 10 лютого у Берліні пройшли переговори політичних радників лідерів “нормандської четвірки”. Українську делегацію на зустрічі в Берліні очолював голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

Зустріч “нормандських” політичних радників, яка тривала майже 9 годин, завершилися без відчутних результатів. Сторони не змогли дійти до якогось спільного документу.

Перед цим, 26 січня, така зустріч відбулася у Парижі.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button