Україна

Зеленський обговорив з Трюдо передачу Україні активів РФ


Зеленський обговорив з Трюдо передачу Україні активів РФ

Лідери двох країн обговорили канадську ініціативу в межах G7 створити зусилля з конфіскації російських активів.

Президент Володимир Зеленський обговорив з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо конфіскацію заморожених активів Росії на користь України. Про це Зеленський сказав у своєму виступі перед канадським парламентом.

Так, окреслюючи напрямки співпраці Києва й Оттави, Зеленський згадав “справедливість у буквальному сенсі цього слова”, тобто притягнення держави-агресора до відповідальності.

“Сьогодні під час переговорів з прем’єр-міністром Джастіном (Трюдо. – ред.) ми обговорили канадську ініціативу в межах G7 створити зусилля з конфіскації російських активів. Ці кошти, які Росія та її посіпаки використовують для фінансування війни, мають бути використані для повної компенсації збитків, завданих війною і терором”, – сказав Зеленський.

Він також закликав канадських законодавців долучитись до зусиль із притягнення РФ до відповідальності за злочин агресії і “за всі без винятку злочини, породжені цією агресією – всі смерті, кожну депортовану дитину й дорослого”.

“Кожне життя має бути захищене, й кожна держава, що зазнала нападу, потребує, аби справедливість узяла гору. Цього потребує і увесь світ”, – сказав Зеленський, додавши, що інші потенційні агресори мають бачити, що війна закінчується вироком агресорові.

Також повідомлялося, що Україна і Канада розширили угоду про вільну торгівлю.

Канада виділить Україні півмільярда доларів

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button