Україна

Зеленський обговорив з Рютте посилення ППО і F-16


Зеленський обговорив з Рютте посилення ППО і F-16

Нідерланди зараз вивчають, що ще можуть зробити для зміцнення української протиповітряної оборони.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Про це очільник нідерландського уряду повідомив у Twitter у вівторок, 8 серпня.

Рютте запевнив, що “Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну”, і зараз вивчають, “що ще ми може зробити для зміцнення української протиповітряної оборони”.

“Одним із способів нашої допомоги є співпраця з нашими партнерами у підготовці українських пілотів для польотів на F-16”, – написав він.

Рютте також привітав Зеленського з “успішною зустріччю в Саудівській Аравії щодо війни, де Нідерланди були представлені”. При цьому від підкреслив, що “важливо продовжувати говорити про мир в Україні з цією широкою групою країн”.

“Ми також обговорили розвиток подій на фронті та невпинні, довільні та жорстокі атаки на українські цивільні об’єкти та запаси продовольства”, – додав прем’єр.

Раніше ЗМІ повідомили, що США оголосять про допомогу Києву на $200 млн. Очікується, що до цьогопакету увійдуть боєприпаси для зенітних ракетних комплексів Patriot.

Знищений росіянами комплекс ППО IRIS-T був муляжем

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button