Україна

Зеленський обговорив з Дудою ситуацію на фронті


Зеленський обговорив з Дудою ситуацію на фронті

Польща залишається одним з головних союзників України у військовому протистоянні з Російською Федерацією.

Президент України Володимир Зеленський та глава Польщі Анджей Дуда у телефонній розмові обговорили ситуацію на фронті, поставки зброї для українських захисників та вступ України в НАТО. Про це у середу, 14 червня, повідомив український лідер у Twitter.

Він відзначив, що окрім нагальних потреб він та його колега зосередилися на питаннях подальшої спільної роботи для вступу України до Північноатлантичного Альянсу.

Президент повідомив, що Польща “цілком реалістично сприймає потребу в членстві України в НАТО, і що Київ спільно з Варшавою напрацьовує конкретний зміст для саміту Альянсу у Вільнюсі”.

“Це саме той момент, коли мають бути повністю розбиті російські припущення, що нібито хтось у НАТО досі боїться Росії. Такі припущення підживлюють російські агресивні амбіції. Маємо і можемо їх знешкодити. Дякую Польщі за підтримку України й посилення НАТО”, – зазначив Зеленський.

Польща передала Україні 10 великих цистерн для води і 10 високопродуктивних насосів для відкачування води із затоплених районів внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button