Україна

Зеленський обговорив продовольчу безпеку із президентом Кот-д’Івуару


Зеленський обговорив продовольчу безпеку із президентом Кот-д Івуару

Лідери країн наголосили, що спроби Росії перешкоджати вільній навігації в Чорному морі загрожують багатьом регіонам.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з главою республіки Кот-д’Івуар Алассаном Уаттарою на полях Глобального саміту миру в Швейцарії. Про це 16 червня повідомив Офіс глави держави.

Зазначається, що український лідер подякував за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України з перших днів повномасштабної російської агресії, а також відповідних резолюцій Генеральної асамблеї ООН. 

Він також відзначив участь президента Кот-д’Івуару в Глобальному саміті миру та наголосив на важливості присутності країн Африки й інклюзивності Формули миру.

Зеленський та Уаттара обговорили поточну ситуацію в Україні та безпекові виклики, що стоять перед обома країнами та домовилися продовжити міждержавні контакти на різних рівнях.

Президенти приділили особливу увагу питанню продовольчої безпеки світу та зазначили, що спроби Росії перешкоджати вільній навігації в Чорному морі загрожують багатьом регіонам.

Крім того, Зеленський запросив Уаттару відвідати Україну.

Раніше повідомлялося, що Україна і Палау встановили дипломатичні відносини на полях Саміту миру, який проходить у Швецарії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × five =

Back to top button