Україна

Зеленський обговорив оборонну співпрацю з прем’єром Хорватії


Зеленський обговорив оборонну співпрацю з прем єром Хорватії

Хорватія вже підготувала новий оборонний пакет для України, який міститиме важливі складові.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем у межах участі в саміті Україна – Балкани в Афінах. Про це повідомила пресслужба українського лідера у вівторок, 22 серпня.

Вказано, що Зеленський розповів Пленковичу про ситуаію на фронті, наступальні операції української армії та проблеми, з якими вона стикається. Він також поінформував про підготовку нашої енергосистеми й ППО до осінньо-зимового періоду.

Президент подякував Хорватії за підготовку нового оборонного пакету для України, який міститиме важливі складові. Сторони обговорили подальший розвиток оборонної співпраці двох держав.

Також обговорювалося питання зернового експорту на тлі дій Росії у Чорному морі і блокуваня нею зернової угоди. Хорватська сторона підтвердила готовність надавати порти на Дунаї та в Адріатичному морі для транспортування українського зерна.

Зеленський і Пленкович обговорили геополітичні та інші виклики, які спричинила російська агресія проти нашої України. Вони скоординували кроки з подальшої взаємодії на міжнародній арені.

Раніше парламент Хорватії визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу, ухваливши відповідну декларацію. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button