Україна

Зеленський обговорив із президентом Бразилії Формулу миру


Зеленський обговорив із президентом Бразилії Формулу миру

Лідери обох країн обговорили дипломатичні зусилля, які можуть зупинити російську агресію проти України.

Президент Володимир Зеленський провів переговори з президентом Бразилії Луїсом Інасіу Лулу да Сільвою, під час яких обговорювалися дипломатичні зусилля, спрямовані на зупинення російської агресії. Про це Зеленський повідомив у своєму відеозверненні у четвер, 2 березня.
 
“Щойно говорив із президентом Бразилії. Корисна розмова. Поновлюємо контакти між нашими державами на найвищому рівні. Я поінформував про атаки Росії проти наших людей, про вбивства дітей, про удари по нашій цивільній інфраструктурі”, – сказав Зеленський.
 
Він додав, що під час розмови подякував Бразилії за підтримку резолюції про мир та територіальну цілісність для України.
 
“Обговорили дипломатичні зусилля, які здатні зупинити російську агресію, і повернути спокій нашій країні, регіону та усьому світу”, – зазначив глава держави, додавши, що зокрема, обговорювалися міжнародні зусилля щодо реалізації української Формули миру.
 
Раніше повідомлялося, що президент Бразилії відмовив у відправленні військової допомоги Україні, заявивши про “необхідність переговорів з Росією з метою укладання перемир’я”.
 
США відкинули пропозицію Бразилії обговорювати мир в Україні без України

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button