Україна

Зеленський обговорив із прем’єром Хорватії спільне виробництво зброї


Зеленський обговорив із прем єром Хорватії спільне виробництво зброї

Сторони обговорили можливе проведення українсько-балканського форуму оборонних індустрій.


Президент Володимир Зеленський провів зустріч з прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем. Однією з тем обговорень стала співпраця України з хорватськими виробниками дронів. Про це повідомила пресслужба глави держави в середу, 28 лютого.

Зустріч відбулася на полях саміту Україна – Південно-Східна Європа в Тирані (Албанія). Зеленський та Пленкович обговорили можливість проведення українсько-балканського форуму оборонних індустрій.
 
“Сторони домовилися сприяти укладенню угод між Україною та хорватськими приватними компаніями – виробниками в галузі розмінування, рятувального обладнання, а також дронів”, – зазначили в пресслужбі.
 
Зеленський подякував Хорватії та особисто Пленковичу за підтримку України після початку повномасштабного вторгнення Росії, а також за підтримку вступу нашої країни до ЄС та НАТО.
 
“Дякую Хорватії за підтримку наших біженців під час війни, мої найкращі побажання всьому вашому суспільству. Також важливим питанням є допомога Україні в розмінуванні. Хочу подякувати за ухвалення на реабілітацію наших військових та українських дітей”, – зазначив президент.

Нагадаємо, Зеленський передуває з візитом Албанії, де проходить саміт Україна – Південно-Східна Європа. Президент провів зустріч із албанським прем’єром Еді Рамою, на якій сторони підписали договір про дружбу та співробітництво між країнами.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button