Україна

Зеленський обговорив із Дудою дії РФ на Донбасі


Зеленський обговорив із Дудою дії РФ на Донбасі

Українські та польські президенти обговорили низку питань, насамперед енергетику та безпеку.

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 29 вересня, провів телефонну розмову з президентом Польщі Анджеєм Дудою, обговоривши дії Росії на захоплених територіях, зокрема, проведення псевдореферендумів.

Співрозмовники погодилися з необхідністю потужної консолідованої реакції світу на незаконні дії РФ, які руйнують основи міжнародного права. Президенти обговорили конкретні кроки та заходи, над якими сторони працюватимуть у цьому контексті.

Зеленський подякував Дуді за підтримку України під час виступу на відкритті 77-ї сесії Генасамблеї ООН, а також за чітку позицію Польщі щодо невизнання “референдумів”.

Зеленський та Дуда також обговорили питання військової та оборонної співпраці.

Зеленський привітав Польщу з відкриттям газопроводу Baltic Pipeline, наголосивши на його важливості для енергонезалежності всього регіону.

Крім того, Зеленський наголосив на зменшенні черг на українсько-польському кордоні та важливості подальших зусиль для збільшення пропускної спроможності відповідних пунктів. За його словами, українська сторона зацікавлена ​​у запровадженні спільного прикордонно-митного контролю на всіх пунктах пропуску та прискоренні роботи над двосторонньою угодою у цій сфері.

Зазначимо, що Зеленський провів низку переговорів напередодні, зокрема, з британським прем’єром Ліз Трасс та її колегою з Канади Джастіном Трюдо. Крім того, відбулися переговори з лідерами Німеччини та Туреччини – канцлером Олафом Шольцем та президентом Реджепом Таїпом Ердоганом.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button