Україна

Зеленський обговорив із Драгі тему “референдумів”


Зеленський обговорив із Драгі тему референдумів

Було наголошено на необхідності жорсткої реакції провідних держав світу у разі визнання Кремлем псевдореферендумів.

 
Президент України Володимир Зеленський провів чергову телефонну розмову із главою уряду Італійської Республіки Маріо Драгі. Про це повідомляє прес-служба президента України.
 
Основною темою переговорів були псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України.
 
“Вони нікчемні і не змінюють реальності. Територіальну цілісність України буде відновлено. І наша реакція на визнання Росією їх результатів буде дуже жорсткою”, – наголосив Зеленський.
 
Було наголошено на необхідності жорсткої реакції провідних держав світу у разі визнання Кремлем псевдореферендумів. Окремо було наголошено на важливості розвитку системи ефективних гарантій безпеки для України із залученням ключових партнерів, зокрема, Італії.
 
Обговорюючи оборонну підтримку України, сторони обмінялися думками щодо можливостей продовження допомоги з боку Італії. Зеленський особливо відзначив важливу особисту роль Маріо Драгі у підтримці України у війні проти РФ, у формуванні нової якості українсько-італійських відносин та у сприянні на шляху європейської інтеграції України.
 
“На знак нашої подяки ви нагороджені орденом князя Ярослава Мудрого І ступеня. На Алеї сміливості у Києві серед імен політичних лідерів, які надають Україні підтримку з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації, тепер теж ваше ім’я. Сподіваюся на можливість зустрітися з вами найближчим часом у Києві та особисто вручити високу державну нагороду”, – зазначив Зеленський.
 
Сторони висловили переконання у збереженні високого рівня підтримки України з боку Італії та після формування нового уряду за результатами нещодавніх парламентських виборів в Італійській Республіці.
 
Нагадаємо, Зеленський обговорив із Дудою дії РФ на Донбасі.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button