Україна

Зеленський: Нідерланди посилять ППО і флот України


Зеленський: Нідерланди посилять ППО і флот України

Також Нідерланди допоможуть Україні посилити безпеку нашого експортного коридору в Чорному морі.

Нідерланди нададуть Україні ракети для зенітних систем Patriot і допоможуть в отриманні патрульних суден для безпеки зернового коридору в Чорному морі. Про це стало відомо за результатами переговорів президента Володимира Зеленського і прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте в Одесі, повідомила пресслужюа ОП у п’ятницю, 13 жовтня.

“Я вдячний Нідерландам, вдячний тобі, Марку, твоєму уряду, твоїй команді та всьому народу Нідерландів за незмінну увагу до України та надзвичайно вагому підтримку нашої держави, наших людей на цьому складному шляху. Той факт, що ми зараз саме тут, в Одесі, засвідчує, які ключові питання на порядку денному та на що саме спрямовані наші зусилля”, – сказав Зеленський.

Президент України та прем’єр Нідерландів побували в порту Одеси й оглянули місця влучання російських ракет і дронів.

“Важливо, щоб світ був єдиним і солідарним у захисті від терору та в підтримці наших зусиль із захисту людей, портів, зокрема Одеси, дунайських портів та загалом нашої чорноморської акваторії. Є нове рішення Нідерландів для посилення української ППО”, – повідомив український лідер.

Також було обговорено співпрацю з метою належного захисту альтернативних зернових коридорів у Чорному морі та загалом посилення позицій у регіоні, зокрема захист неба, зміцнення флоту, підтримку гуманітарного розмінування та очищення акваторії від російських мін.

“Нідерланди, зокрема, допоможуть посилити безпеку нашого експортного коридору в Чорному морі”, – розповів Зеленський і уточнив, що ця країна допоможе нам в отриманні патрульних суден, щоб забезпечити безпеку зернового коридору.

У свою чергу Марк Рютте заявив, що свідомий того, що з наближенням зими Росія захоче завдати якомога більше шкоди Україні.

“Тому Нідерланди відправлять Україні додаткові ракети для Patriot. Ми зобов’язалися надати літаки F-16 Україні. Разом із Румунією та Данією ми займаємося підготовкою пілотів”, – зазначив голова нідерландського уряду.

Нагадаємо, Німеччина готує зимовий пакет допомоги для України на 1 млрд євро. До нього увійдуть потужні системи ППО, серед яких Patriot, та інша військова техніка.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button